O meni

IMG_20160324_082427Moje ime je Gezim Čobaj, rođen tu negdje imeđu planine i mora na isti datum kad i Dustin Hoffman ili Roger Federer i ponosni sam pripadnik Vučko generacije

Interesovanje za medicinu sam pokazao kao veoma mali, negdje sa 6 ili 7 godina kad sam sistem za infuziju, koji je ostao negdje po kući, propisno sastavio i ukljucio „intravenski“ kaktusu. Osnovnu školu sam veoma uspješno završio. Dogurao sam i do funkcije predsjednika odjeljnjske zajednice i to u nekoliko navrata. Bio sam ČAK i lučaš iako nikad nisam dobio tu diplomu, pa je tako roditeljima ostao prazan ram koji su pripremili specijalno za tu priliku. Nakon osnovne škole  slijedi jedna svojevrsna četvorogodišnja ekskurzija u polju veterine u Srednju poljoprivrednu školu u  Baru, bez želje da u tom smjeru i nastavim. Upisao sam Medicinski fakultet u Novom Sadu gdje sam završio prve dvije godine i nakon toga se prebacio na Medicinski fakultet u Podgorici, gdje sam 2015. i diplomirao na temi: Hirurški tretman preloma zgloba kuka, sa najvišom ocjenom (A), a nakon toga sam dobio priliku da pripravnički staž obavim u Domu Zdravlja Podgorica.

Popunjavanje slobodnog vremena nikad mi nije bio problem, pa sam tako u toku studija u Novom Sadu bio član Studentske unije Medicinskog fakulteta; učesvovao u organizaciji IMSCNS ( International Medical Students’ Congress Novi Sad). Takođe, kao član Preventa (Udruženje “Entuzijazam mladih protiv narkomanije”) radio sam kao vršnjački edukator i na terenu u okviru programa smanjenja štete kod intravenskih korisnika droga. Rekao bi da je ipak najdraži projekat u kojem sam učestvovao ‘Teddy bear hospital’ kao član EMSA Novi Sad (European Medical Students’ Association). Cilj projekta je da se djeca oslobode straha od bijelog mantila i da izgrade osećaj prijateljstva i poverenja prema medicinskom osoblju.

Za naredni period sam odlučio da dio slobodnog vremena odvojim za pisanje bloga. Cilj ovog bloga je informisanje i edukacija iz raznih tema vezanih za medicinu i potrudiću se da promovišem savremena shvatanja i informacije što novijeg datuma. Nadam se da ćete ovdje naći nešto što vam može koristiti i ako svaki blog članak bude od pomoći bar jednoj osobi, ja ću zaista biti zadovoljan. Spreman sam da čujem i vaše kritike, sugestije, pohvale i ako imate neka pitanja budite slobodni da ih postavite a ja ću se naravno potruditi da odgovorim u što kraćem roku.

E-mail: gezimcobovic@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: